Author E j.d.o.o.

Author E j.d.o.o.

Lika Quality - Author E j.d.o.o.

Proizvod s Lika Quality oznakom:

Broš gačanska kopča

 

Kod proizvođača Author E j.d.o.o. dominira urbana tematika s prepoznatljivim japodskim motivima kojima se prožima zbiljsko i fantastično, jer ulazite u šareni i veseli moj svijet, pa svi koji požele rascvjetati svoj svijet i ostaviti trag u ovom suzdržanom vremenu znaju da to mogu naći u našoj radionici.

U svom poslu nisam sama, sa mnom radi i moj suprug Damir koji uspješno povezuje starinsko i moderno, radeći s bakrom i drvom kao njegovim najdražim izričajem.

2007. godine dobila sam nagradu za originalan suvenir Ličko-senjske županije, kao kulturno-povijesni suvenir. Radi se o Gačanskoj kopči za koju mi je inspiraciju dala japodska fibula koja me privukla svojom jednostavnošću.

Gačanska kopča proizlazi iz savršene i jednostavne forme oblika, njene simboličnosti vječnog kretanja u vremenu i prostoru, a različitost materijala samo pridonosi kolorističkoj podatnosti izmjene modnih trendova. Htjela sam pokazati da je nakit prastarih Japoda nadasve moderan nakit, da je svevremen i postojan. Radi se od zavijutaka i spirala,međusobno povezanim „osmicama“.  Ta „osmica“,kao matematički znak beskonačnosti,povezuje dva svijeta, dva univerzuma. Meni se pokazala kao savršeni predložak za izradu nakita od srebra i bakra te ju pretačem i na druge materijale, tekstil, vuna, tkanje.

Moja potreba za kreativnim izražavanjem oduvijek je bio moj sastavni dio. Moj pokojni otac bio je majstor filigrana i zlatar, obitelj moje majke se bavila izradom filigranskog nakita. U Zagrebu gdje sam rođena završila sam školu za Kulturu i umjetnost,a modno kreiranje u školi za Dizajn tekstila. Uvijek sklona riskiranju i nekonvencionalnom odijevanju.

Sve što radim je naglašeno na kulturnu baštinu i moja Gačanska kopča,ta malena spirala i osmica, je najzaslužnija za moj izričaj i samim time najprodavanija.

Možda vas zanima...