Općina Karlobag

Općina Karlobag

Područje Lika destinacije - Općina Karlobag

Gradić između Velebita i mora, smješten je na važnom cestovnom pravcu koji Jadranskom magistralom vodi od Rijeke prema Dubrovniku, a prema unutrašnjosti ka Gospiću, Plitvičkim jezerima i Zagrebu. Karlobag je čudesan spoj Mediterana i kontinenta, kristalno čistog mora i najljepše hrvatske planine do koje ima tek nekoliko minuta vožnje.

Uz samo mjesto Karlobag koji je i općinsko sjedište, najveća mjesta rivijere su: Ribarica, Cesarica, Lukovo Šugarje, Barić Draga i Sv. Marija Magdalena, te na Velebitu Baške Oštarije.

Karlobag je mjesto gastronomskih delicija mediteranskog i kontinentalnog Velebitskog stila, s bogatom i raznolikom kulinarskom ponudom. Prirodni okus mora i brojni mediteranski specijaliteti nisu se mijenjali kroz stoljeća.

Klima u Karlobagu je mediteranska i u rujnu je vrijeme još ugodno i toplo. Prosječna dnevna temperatura ljeti iznosi 28°C a ljetna temperatura mora je oko 24°C. Također tijekom zime ima mnogo sunčanih dana.

Više malih dućana nalazi se u neposrednoj blizini luke. Također suveniri i trgovine darovima su locirane u samom centru.

 

Izvor: www.karlobag.hr/

Možda vas zanima...