Općina Saborsko

Općina Saborsko

Područje Lika destinacije - Općina Saborsko

Saborsko i njegova okolica postaju sve privlačnije odredište turista, kako zbog blizine svjetski poznatog Nacionalnog parka Plitvička jezera tako i zbog prirodnih i kulturnih znamenitosti općine Saborsko. Ljepota i očuvanost izvornih saborskih šuma, livada, rječica, potoka, vrela… kao i mogućnost raznovrsnog aktivnog odmora, turiste u prolasku sve više zadržavaju i u Saborskom.

Uz gostoljubive domaćine i izvornu domaću hranu, jamstvo ugodnog odmora i cjelovitog užitka su mir stoljetnih šuma, boje i mirisi gorskih livada, opuštajući žubor planinskih potoka. Okolica Saborskog kao stvorena je za meditativne šetnje ili vožnje biciklom širom otvorenih očiju i srca!

Priroda Saborskog privlačna je u svako godišnje doba i oduševit će obiteljske goste, kao i sve željne izazova: fotografe, planinare, cikloturiste, ribolovce i lovce, ljubitelje sportova na snijegu. Na području Čorkove uvale markirane su planinarsko-izletničke staze do vrhova visokih i preko 1200 metara, a biciklisti mogu slijediti oznake “rute 9” koja prolazi najzanimljivijim predjelima Saborskog i susjedne Rakovice.

Srdačni domaćini nude za istinski užitak i “plodove” prirode koje su sami pripremili – sir, med, medenjake, rakiju, pića od ljekovitog bilja… Ovi i drugi proizvodi u ponudi su uz “Zelenu cestu” koja u Saborsko vodi iz Josipdola i Plaškog. Turistima u prolazu, koji u Saborskom žele prenoćiti, kao i gostima koji tu žele provesti duži odmor, smještaj nude privatni iznajmljivači apartmana i soba.

 

Izvor: saborsko.hr

Možda vas zanima...